USA Famous Authors and Literature

“USA Famous Authors and Literature” stands as a testament to the rich literary heritage of the United States, showcasing the diverse voices and profound narratives that have shaped both American culture and global literature. From classic novels that capture the essence of different eras to contemporary works that challenge societal norms, American authors have continually pushed the boundaries of storytelling and artistic expression.

From the iconic characters of Mark Twain and the haunting tales of Edgar Allan Poe to the profound insights of Toni Morrison and the whimsical worlds of Dr. Seuss, American literature reflects the nation’s history, values, and aspirations. Exploring the works of these celebrated authors offers not only a glimpse into the American experience but also a deeper understanding of humanity itself.

Question No.      1. Who wrote the novel “The Great Gatsby”?

The Great Gatsby - USA Famous Authors and Literature Trivia

Answer: F. Scott Fitzgerald

Question No.      2. Which American poet penned the collection “Leaves of Grass”?

Answer: Walt Whitman

Question No.      3. What is the real name of the author who wrote under the pseudonym Dr. Seuss?

Answer: Theodor Seuss Geisel

Question No.      4. Who is the author of the Pulitzer Prize-winning novel “The Road”?

Answer: Cormac McCarthy

Question No.      5. Which American author is known for her novel “The Bell Jar”?

Answer: Sylvia Plath

Question No.      6. What is the name of the author who wrote “The Catcher in the Rye”?

Answer: J.D. Salinger

Question No.      7. Who wrote the dystopian novel “1984”?

Answer: George Orwell (pen name of Eric Arthur Blair)

Question No.      8. What Pulitzer Prize-winning American author wrote the novel “To Kill a Mockingbird”?

Mocking Bird

Answer: Harper Lee

Question No.      9. Which American author is famous for his novel “On the Road”?

Answer: Jack Kerouac

Question No.      10. Who is the author of the Southern Gothic classic “A Streetcar Named Desire”?

Answer: Tennessee Williams

Question No.      11. What is the pen name of the American author who wrote “Little Women”?

Answer: Louisa May Alcott

Question No.      12. Who wrote the Pulitzer Prize-winning novel “The Goldfinch”?

Answer: Donna Tartt



Question No.      13. Which American author is known for his epic novel “Moby-Dick”?

Moby Dick

Answer: Herman Melville

Question No.      14. What is the name of the author who wrote “The Joy Luck Club”?

Answer: Amy Tan

Question No.      15. Who is the author of the modern classic novel “Infinite Jest”?

Answer: David Foster Wallace

Question No.      16. What is the real name of the author who wrote the “Harry Potter” series?

Answer: J.K. Rowling (Joanne Rowling)

Question No.      17. Who wrote the novel “The Old Man and the Sea”?

Answer: Ernest Hemingway

Question No.      18. Which American author penned the novel “The Age of Innocence”?

Answer: Edith Wharton

Question No.      19. What is the pen name of the American author who wrote the “Nancy Drew” series?

Answer: Carolyn Keene (pseudonym used by various authors)

Question No.      20. Who is the author of the modern classic novel “The Corrections”?

Jonathan Frazen

Answer: Jonathan Franzen

Question No.      21. Which American writer is known for his series of novels featuring detective Philip Marlowe?

Answer: Raymond Chandler

Question No.      22. What is the name of the author who wrote “The House of Mirth”?

Answer: Edith Wharton

Question No.      23. Who authored the novel “The Adventures of Huckleberry Finn”?

Answer: Mark Twain (pen name of Samuel Clemens)

Question No.      24. Who is the author of the Pulitzer Prize-winning novel “Beloved”?

Answer: Toni Morrison

Question No.      25. Which American poet is known for his poem “The Raven”?

The Raven

Answer: Edgar Allan Poe

Question No.      26. What is the real name of the author who wrote the “Chronicles of Narnia” series?

Answer: C.S. Lewis (Clive Staples Lewis)

Question No.      27. Who wrote the modern horror classic “The Shining”?

Answer: Stephen King

Question No.      28. Which American author is famous for her novel “The Color Purple”?

Answer: Alice Walker

Question No.      29. What is the pen name of the American author who wrote the “Artemis Fowl” series?

Answer: Eoin Colfer

Question No.      30. Who is the author of the Pulitzer Prize-winning novel “Middlesex”?

Answer: Jeffrey Eugenides

Question No.      31. Which American writer is known for his novel “Blood Meridian”?

Answer: Cormac McCarthy

Question No.      32. What is the name of the author who wrote “The Poisonwood Bible”?

Answer: Barbara Kingsolver

Question No.      33. Who authored the novel “The Sun Also Rises”?

The Sun Also rises

Answer: Ernest Hemingway

Question No.      34. What is the real name of the author who wrote the “Percy Jackson & the Olympians” series?

Answer: Rick Riordan



Question No.      35. Who wrote the dystopian novel “Fahrenheit 451”?

Answer: Ray Bradbury

Question No.      36. Which American author penned the novel “Rabbit, Run”?

Answer: John Updike

Question No.      37. What is the pen name of the American author who wrote the “Goosebumps” series?

Answer: R.L. Stine (Robert Lawrence Stine)

Question No.      38. Who is the author of the modern classic novel “White Teeth”?

Answer: Zadie Smith

Question No.      39. Which American author is known for his novel “The Sound and the Fury”?

Answer: William Faulkner

Question No.      40. What is the name of the author who wrote “The Jungle”?

Answer: Upton Sinclair

Question No.      41. Who authored the novel “Slaughterhouse-Five”?

Answer: Kurt Vonnegut

Question No.      42. Which American writer is known for his novel “The Call of the Wild”?

Answer: Jack London

Question No.      43. What is the pen name of the American author who wrote the “A Series of Unfortunate Events” series?

Answer: Lemony Snicket (Daniel Handler)

Question No.      44. Who is the author of the Pulitzer Prize-winning novel “The Amazing Adventures of Kavalier & Clay”?

Answer: Michael Chabon

Question No.      45. Which American author penned the novel “The Catcher in the Rye”?

Answer: J.D. Salinger

Question No.      46. What is the real name of the author who wrote the “A Song of Ice and Fire” series?

Answer: George R.R. Martin

Question No.      47. Who wrote the Pulitzer Prize-winning novel “The Grapes of Wrath”?

Answer: John Steinbeck

Question No.      48. Which American writer is known for his novel “The Autobiography of Malcolm X”?

Answer: Alex Haley (with Malcolm X)

Question No.      49. What is the name of the author who wrote “The Joy Luck Club”?

The Lucky Club

Answer: Amy Tan

Question No.      50. Who is the author of the modern classic novel “The Night Circus”?

Answer: Erin Morgenstern

Question No.      51. Which American author penned the novel “One Flew Over the Cuckoo’s Nest”?

Answer: Ken Kesey

Question No.      52. What is the pen name of the American author who wrote the “His Dark Materials” trilogy?

Answer: Philip Pullman

Question No.      53. Who authored the novel “The Secret History”?

Answer: Donna Tartt

Question No.      54. Which American writer is known for his novel “Tropic of Cancer”?

Answer: Henry Miller

Question No.      55. What is the name of the author who wrote “The Poison-wood Bible”?

Answer: Barbara Kingsolver

Question No.      56. Who wrote the Pulitzer Prize-winning novel “The Underground Railroad”?

Answer: Colson Whitehead

Question No.      57. Which American author penned the novel “The House on Mango Street”?

Answer: Sandra Cisneros

Question No.      58. What is the pen name of the American author who wrote the “A Series of Unfortunate Events” series?

Answer: Lemony Snicket (Daniel Handler)

Question No.      59. Who is the author of the modern classic novel “The Brief Wondrous Life of Oscar Wao”?

The Brief Wondrous Life of Oscar Wao

Answer: Junot Díaz

Question No.      60. Which American author is known for her novel “Their Eyes Were Watching God”?

Answer: Zora Neale Hurston

Question No.      61. What is the real name of the author who wrote the “Redwall” series?

Answer: Brian Jacques

Question No.      62. Who authored the novel “The Road Less Traveled”?

Answer: M. Scott Peck

Question No.      63. Which American writer is known for his novel “The Autobiography of Malcolm X”?

Answer: Alex Haley (with Malcolm X)

Question No.      64. What is the pen name of the American author who wrote the “Dragonriders of Pern” series?

Answer: Anne McCaffrey

Question No.      65. Who wrote the Pulitzer Prize-winning novel “All the Light We Cannot See”?

Answer: Anthony Doerr

Question No.      66. Which American author is known for his novel “Invisible Man”?

Answer: Ralph Ellison

Question No.      67. What is the name of the author who wrote “The Maltese Falcon”?

Maltese Falcon

Answer: Dashiell Hammett

Question No.      68. Who is the author of the modern classic novel “The Corrections”?

Answer: Jonathan Franzen

Question No.      69. Which American author is known for her novel “Olive Kitteridge”?

Answer: Elizabeth Strout

Question No.      70. What is the pen name of the American author who wrote the “Nancy Drew” series?

Answer: Carolyn Keene (pseudonym used by various authors)

Question No.      71. Who authored the novel “The Crying of Lot 49”?

Answer: Thomas Pynchon

Question No.      72. Which American writer is known for his novel “The Spy Who Came in from the Cold”?

Answer: John le Carré

Question No.      73. What is the name of the author who wrote “The Shipping News“?

Answer: Annie Proulx

Question No.      74. Who is the author of the modern classic novel “The Night Circus”?

Answer: Erin Morgenstern

Question No.      75. Which American author is known for her novel “We Were the Mulvaneys”?

Answer: Joyce Carol Oates



Question No.      76. What is the pen name of the American author who wrote the “Fear Street” series?

Answer: R.L. Stine (Robert Lawrence Stine)

Question No.      77. Who authored the novel “The Picture of Dorian Gray”?

Dorian Gray

Answer: Oscar Wilde

Question No.      78. Which American writer is known for his novel “Underworld”?

Answer: Don DeLillo

Question No.      79. What is the name of the author who wrote “The War of the Worlds“?

Answer: H.G. Wells

Question No.      80. Who is the author of the modern classic novel “The Kite Runner”?

Answer: Khaled Hosseini

Question No.      81. Which American author is famous for his novel “The Magnificent Ambersons”?

Answer: Booth Tarkington

Question No.      82. What is the pen name of the American author who wrote the “Nancy Drew” series?

Answer: Carolyn Keene (pseudonym used by various authors)

Question No.      83. Who authored the novel “The Crying of Lot 49”?

Answer: Thomas Pynchon

Question No.      84. Which American writer is known for his novel “The Spy Who Came in from the Cold”?

Answer: John le Carré

Question No.      85. What is the name of the author who wrote “The Shipping News”?

Answer: Annie Proulx

Question No.      86. Who is the author of the modern classic novel “The Night Circus”?

Answer: Erin Morgenstern

Question No.      87. Which American author is known for her novel “We Were the Mulvaneys”?

Joy Carol Oates

Answer: Joyce Carol Oates

Question No.      88. What is the pen name of the American author who wrote the “Fear Street” series?

Answer: R.L. Stine (Robert Lawrence Stine)

Question No.      89. Who authored the novel “The Picture of Dorian Gray”?

Answer: Oscar Wilde

Question No.      90. Which American writer is known for his novel “Underworld”?

Answer: Don DeLillo

Question No.      91. What is the name of the author who wrote “The War of the Worlds”?

Answer: H.G. Wells

Question No.      92. Who is the author of the modern classic novel “The Kite Runner”?

Answer: Khaled Hosseini

Question No.      93. Which American author is famous for his novel “The Magnificent Ambersons”?

Answer: Booth Tarkington

Question No.      94. What is the pen name of the American author who wrote the “Nancy Drew” series?

Answer: Carolyn Keene (pseudonym used by various authors)

Question No.      95. Who authored the novel “The Crying of Lot 49”?

Answer: Thomas Pynchon

Question No.      96. Which American writer is known for his novel “The Spy Who Came in from the Cold”?

Answer: John le Carré

Question No.      97. What is the name of the author who wrote “The Shipping News”?

The shipping News - USA Famous Authors and Literature Trivia

Answer: Annie Proulx

Question No.      98. Who is the author of the modern classic novel “The Night Circus”?

Answer: Erin Morgenstern

Question No.      99. Which American author is known for her novel “We Were the Mulvaneys”?

Answer: Joyce Carol Oates

Question No.      100. What is the pen name of the American author who wrote the “Fear Street” series?

Answer: R.L. Stine (Robert Lawrence Stine)

Conclusion

In conclusion, the legacy of USA Famous Authors and Literature is one of unparalleled creativity, innovation, and insight. From timeless classics to contemporary masterpieces, these works continue to captivate and inspire readers around the world, leaving an indelible mark on the literary landscape and shaping our collective imagination for generations to come.